JU JITSU SPORUNUN TARİHÇESİ
Ju-Jitsu: Japon imparatorluğuna ait, bir askeri disiplindir. Japon Samurai Sanatlarının da, en önemli parçasını oluşturmaktadır. Japon ordusu, güvenlik birimleri ve asillerinin yanı sıra, günümüzde bir çok dünya ülkelerinin, orduları, ulusal polis teşkilatları, özel güvenlik kuruluşları ve bir çok benzeri kurumlar tarafından da benimsenerek, doğal eğitim programlarına kesintisiz olarak dahil edilen tek mücadele sanatıdır.
Ju-Jitsu: Boş ellerle veya silahlı her türlü saldırılara karşı profesyonelce geliştirilmiştir. Saldırgan kişilerin saldırıları esnasında, zayıflıklarından faydalanılarak uygulanan silahsız bir müdafaa sanatı olarak geliştirilmesine rağmen zaman içerisinde bazı silah tekniklerinin eklenmesi ile eksiksiz ve kusursuz bir sanat şeklini almıştır. Günümüzde, Judo, Aiki-Do vb. farklı isimlerle anılan, modernize edilerek spor salonlarında uygulanan yöntemlere ait teknikler, temel prensipler, stratejiler ve bilinen tarihi referansları Ju-Jitsu sanatına dayanmaktadır. Dentokan Ju-Jitsu, kusursuz bir felsefi kaynağa sahiptir. (Japon merkezli bir sanattır)
JU-JITSU MÜCADELE SANATI
Ju-Jitsu: bilinen en eski ve en bütünsel dövüş sanatı. Ayakta kendini savunma, kavrama teknikleri, fırlatma teknikleri, ve vurma tekniklerinden olmak üzere 4 uygulamadan oluşan Ju-jitsu, tamamen kendini savunma anlayışı üzerine kurulu. Günümüzde birçok devletlerin ordusunun ve polislerinin resmi dövüş sistemini oluşturan Ju-jitsu, realistik senaryolarda basit hamleler ve pratik teknikler kullanımına dayalı olarak kadın, erkek ve çocukları hayata hazırlayan, güç önemli olmaksızın, tamamen vücut ve akıl kullanımı ile rakibi etkisiz hale getirmeye yönelik bir dövüş sanatı. Baştan ayak parmağına kadar her kası aktif olarak çalıştırdığından beden için oldukça önemli bir fiziksel yapılanma sağlar ve tüm kasları kullandığınız fiziksel reaksiyonlara sahip olmanızı sağlar.
Modern Ju Jitsu dört müsabaka sisteminde kurallar